Anbefalte kredittkort i forskjellige kategorier inkludert cashback og bensinkort

et bensinkort

Før du velger kredittkort, bør du tenke på hvor du kommer til å bruke det. Hvilke rabatter og andre fordeler vil du spare mest på? Her er noen anbefalinger om du vil spare på det meste du handler, fordeler på reise, eller om du vil redusere utgiftene til drivstoff.

Kredittkort med topp fordelsprogram

Vår oppfatning er at et godt fordelskort skal ha et omfattende program for faste rabatter. Rabattene må dekke mange produktkategorier, og være anvendelig både når du handler i fysiske butikker, og på nett.

Cashback må også være med i kortet (penger tilbake) for at det skal kunne klassifiseres som blant de beste i følge kredittkortinfo.no

I tillegg bør kortet gi gratis reiseforsikring når du kjøper billetter med det. Om det også har med egenandelsforsikring for leiebil, eller andre forsikringer, er dette en ekstra bonus.

Her er kredittkortene vi mener har de beste fordelsprogrammene:

Beste kredittkort når du reiser

Et godt kredittkort for de som reiser ofte, må minimum ha gratis reiseforsikring inkludert. Dernest bør kortet helst ikke ha gebyrer på kontantuttak i utlandet, kredittrammen bør være adekvat, og eventuelle rabatter bør være fokusert på fordeler relevant for reiser. Rabatter på hotell, leiebil, og lignende er ønskelig.

Bonuser der du tjener opp poeng til nye reiser, er imidlertid det som vi mener skiller de beste reisekortene fra gode fordelskort.

Her er våre anbefalinger:

  • Bank Norwegian VISA
  • SAS AmEx Classic *

* Dette er det eneste av de tre kortene fra SAS som ikke krever årsavgift.

Beste bensinkort

Poenget med å eie et bensinkort er naturligvis å spare mest mulig på drivstoff. Den prosentvise besparelsen er forholdsvis lav, uansett kort om man sjekker oversikten på feks. Kredittkortinfo.no – bensinkort. Men kombinert med litt kløkt er det fortsatt mer enn verdt innsatsen å eie det rette kortet, spesielt om du kjører mye.

Det finnes gode fordelskort som inkluderer rabatter på bensin, uansett hvor du fyller. Det finnes også kredittkort som gir rabatter kun på spesifikke kjeder. For å skille klinten fra hveten, har vi vurdert både i forhold til hvor mange ører du sparer per liter, og hva du ellers får av fordeler.

Her er våre anbefalinger:

* 365 MasterCard er ikke et rent bensinkort. Det er langt mer korrekt å kalle det et bredspektret fordelskort, der rabatter på drivstoff er inkludert. I dette kortet sparer du på både faste prisavslag (ingen beløpsgrense), og på cashback (beløpsgrense per måned/år), når du kjøper bensin eller diesel.